PROGRAMMA EXPERIENCE

10:45 – 15:45 | RailwayLAB
In het Testvertrek
In het RailwayLAB werkt ProRail aan simulaties en testen in een zo echt mogelijke omgeving. Stap in de machinistensimulator, test de ESRA simulator of MechDriver en ontdek hoe je met jouw toepassing de stap naar implementatie in real life kunt overbruggen. Doorlopende demo van de nieuwste simulaties en interessante tafelgesprekken tot 15:30 uur met o.a. programmamanager Jelle van Luipen.

10:45 – 15:45 | LAB
In het DataLAB
Leer alles over de techniek die ProRail ontwikkelt op het gebied van big data, wisselsensoren en track&trace-systemen. Een doorlopende demo van ProRail’s DataLab met Paul van der Voort, Wim Verheul en Paul Kootwijk, waarin je wordt uitgedaagd mee te denken. Hoe voorspellen we het spoor? Welke pilots op het gebied van sensoring lopen momenteel? En hoe kunnen we de informatievoorziening nog beter organiseren? Doorlopende demo met datashows tot 15:30.

10:45 – 15:45 | Gameroom
In het Testvertrek
Ontwerp zelf infrastructuur, maak een dienstregeling, leidt het verkeer en werk samen in verschillende digitale én bordgames. De Gameroom staat geheel in het teken van serious gaming. Door innovatie-adviseur Edith Philipsen en spelontwikkelaar Richard de Rijk.

11:30 | Track&trace realtime datashow
In het DataLAB
Met track&tracesystemen kunnen we realtime zien welke goederentrein zich waar bevindt. Een live demo van de kansen en mogelijkheden. Door programmamanager Innovatie & Duurzame Ontwikkeling Paul Kootwijk. 

12:15 | Voorspellen van storingen
In het DataLAB
Hoe voorspellen we een storing? Welke data hebben we nodig? Door programmamanager DataLab Paul van der Voort.

14:30 | Smart sensoren
In het DataLab
Welke data genereert een wisselsensor en wat kunnen we daarmee? Alles over slimme sensoren op het spoor. Door programmamanager Innovatie Wim Verheul.

LOCATIE EXPERIENCE

Area Experience met het Testvertrek en het DataLab bevindt zich in het Railcenter op de tweede etage.